Vi frågar: Om nytt frilansnätverk för kvinnor

Sara Wilk och Ania Obminska är två frilansjournalister som just startat FRIK – Nätverket för frilansande kvinnor.
Vi blev nyfikna och ville veta mer!

Varför startade ni nätverket?
Sara Wilk:
För att vi själva saknade en plats där vi kunde hitta stöd och hjälp från människor i vår situation, eller från dem som har varit i vår sits. Och eftersom vi funderade i de banorna, tänkte vi att det kanske finns andra som också gör det.
Ania Obminska:
Vi ville skapa ett forum där vi kan bolla med andra som är i samma situation som vi, stötta och uppmuntra varandra. Det är ett sätt att hjälpas åt i en tuff bransch, vilket är mycket roligare än att försöka nå dit man vill helt på egen hand. Frilansandet kan lätt bli rätt ensamt annars.

Vad är speciellt med just FRIK?
SW: Det speciella med FRIK är att det är ett nätverk för unga tjejer. Och förhoppningen är att vi ska kunna skapa en avspänd samlingsplats utan en massa krav.
AO: Det är ett nytt nätverk för unga kvinnor. Vi vill att medlemmarna ska stärka varandra och att de som drömmer om att frilansa, men inte vågar, ska få stöd och uppmuntran.

Varför ett nätverk riktat enbart till kvinnor?
SW: Som jag sa tidigare, för att det är någonting som vi själva saknade. Det finns säkert människor som kommer att ifrågasätta att vi vänder oss till enbart till kvinnor. Men jag tycker att unga kvinnor i mediebranschen borde hålla ihop och uppmuntra varandra, det är en tuff bransch som inom vissa områden fortfarande är mansdominerad.
AO: Vi saknade en plats för sådana som vi, unga och frilansande tjejer. Det är ett sätt att bidra till ett positivt klimat mellan unga kvinnor.

FRIK har också en Facebook-grupp.

/Lisa

Lämna en kommentar

Filed under Vi frågar...

Kommentarer inaktiverade.