Apropå förhållandet frilans/redaktör

Jag har noterat att relationen mellan frilansare och redaktör/tidning ofta påminner om olika slags kärleksförhållanden.

KK:n
Ni vet att det inte finns något att bygga en långvarig relation på. Ändå återkommer ni till varandra gång på gång, eftersom ni vet precis vad den andre går för. Ett ömsesidigt utnyttjande som kan funka riktigt bra – tills den ena parten börjar kräva mer än den andra vill ge.

Den olyckliga förälskelsen
Objektet du vill fånga är för dina ögon helt fantastiskt attraktivt – men ofantligt svårflörtat. Du överöser det med kärleksförklaringar (läs: överarbetade säljmejl) men inget du gör tycks duga. Du hatar alla andra som får komma till och glänsa i Objektets kreddiga skugga.

Skilsmässoparet
Ni är djupt olyckliga tillsammans, men du kan inte riktigt bryta dig loss. Det är ju tryggt såhär. Du vet precis vad du får, även om du hela tiden drömmer om andra. Kan leda över till …

Otroheten
Du trodde inte att det skulle upptäckas, trodde kanske inte ens att ert förhållande var så pass fast att den andre skulle bli upprörd över ditt snedsteg. Till konkurrenten. Vem håller koll på bylines anyway? tänkte du. Det får du sen äta upp.

One Night Standet
Det har var inget du hade planerat. Egentligen bara en chansning, som visst var lite kul, men inte är något du brukar ägna dig åt. Vanligtvis en trevlig upplevelse, men ni vet båda att den förmodligen inte kommer att upprepas.

Förälskelsen
Du är uppöver öronen betagen av det fantastiska objektet. Ni talar samma språk och tycks dra åt samma håll. Du kan inte fatta vilken tur du haft. Du är lyrisk över din nya bekantskap, men fortfarande rädd att ge dig hän – du kan ju när som helst riskera att brädas av andra, mer intressanta, konkurrenter. Flörten leder i bästa fall över till …

Det lyckliga förhållandet
Ni har verkligen funnit varandra. Utbytet mellan er är ömsesidigt och fullt av respekt. Ingen känner sig utnyttjad eller förbisedd. Det här borgar för en livslång kärlek. Lika svårt att finna som i verkliga livet, säger den krasse.

/Lisa

Annonser

3 kommentarer

Filed under Okategoriserat

3 responses to “Apropå förhållandet frilans/redaktör

  1. Johan

    Underbart!