Gratis enkel säkerhetskopiering

Min kollega Karin tipsar om gratistjänsten dropbox.com, jag vidarebefodrar:

Dropbox installerar en mapp i ens utforskare, och allt man kopierar dit säkerhetskopieras på dropbox server. Det vill säga ett mycket enkelt sätt att säkerhetskopiera på. Gratis så länge man nöjer sig med lite utrymme (2 Gb), kostar lite om man vill ha mer. Men rekommenderas!

Har du något superbra gratistips att bjussa på?

/Lina

7 kommentarer

Under Länktips, Pappersarbete

7 svar till “Gratis enkel säkerhetskopiering

 1. Gillar verkligen Dropbox, tycker tjänsten är väl värd att betala för. Funkar dessutom super för att synka arbetsdokumenten mellan två datorer, helt automatiskt.

  (Men den rätta adressen är http://www.getdropbox.com).

 2. Anders

  Dropbox är också toppen om man vill dela med sig av filer, exempelvis foton eller videoklipp. Synkfunktionen är även den helt suverän. Om du på jobbet lägger en fil i din Dropbox-mapp, så är den tillgänglig i motsvarande mapp på din hemdator.

 3. Det där verkar kanonbra. Jag har ett annat tips om ett gratisprogram som heter Synktoy och kan laddas ner gratis från Microsoft och bygger på att du synkar via ett usb eller annan lagring och sedan kör programmet. Håller den eller de mappar du angivet uppdaterade om du synkar regelbundet mellan två datorer. Risken är att man glömmer usb-minnet då och då, det gör jag. Men jag är nöjd i alla fall. Kan vara värt att kolla.

  Du laddar ner programmet härifrån: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=c26efa36-98e0-4ee9-a7c5-98d0592d8c52&displaylang=en

 4. lisagahnertz

  Bra tips!

  Jag gillar verkligen att hålla mig à jour med en RSS-läsare, så mitt bästa gratistips är NetNewsWireLite för Mac, http://www.newsgator.com/INDIVIDUALS/NETNEWSWIRE/.

 5. Nu har jag också installerat dropbox, vilket var ett lyft. Jag har dessutom något liknande till mitt Firefox som heter xmarks, håller bokmärken uppdaterade mellan datorer.

  Min fråga är om allt det här sköts automatiskt så måste man ju vara övervakad på något sätt och någon eller snarare något går in i datorn och ändrar. Har Piratpartiet fått kännedom om de här programmen? Hur ställer de sig till den här sortens intrång i datorerna?

 6. lisagahnertz

  Xmarks låter som något för mig, måste jag kolla in.

  Du får tipsa Piratpartiet, Nils, så får de ett fylligare partiprogram. 😉