Tid att krisa

Efter tre månaders föräldraledighet känns jobbet väldigt långt bort. Jag ska visserligen inte börja jobba heltid igen förrän i augusti och har inte tänkt bli en av de där föräldrarna som byter blöjor och skriver romanen på kvällarna. Jag har undrat lite hur det ska gå att komma tillbaka som frilans efter livet i bebisbubblan. Alla tankar på artikelidéer har känts dödstråkiga. Tills idag när jag plötsligt ramlade över en kul, intressant sak som verkligen väckte min nyfikenhet. Så jobbade jag plötsligt. Jättekul!

Ett längre avbrott från jobbet ger tid att fundera över vad man vill göra med sitt liv – egentligen. Tid att kosta på sig en existensiell jobbkris, och förhoppningsvis hinna komma ur den som en mer målinriktad, inspirerad person. Eller åtminstone, bli bättre på att göra flera saker på en gång. Som att blogga och gunga en babysitter samtidigt.

Munken som sålde sin Ferrari (en något högtravande buddhistisk självhjälpsbok illa förklädd till roman) handlar till stor del om detta. För att få ut det mesta av livet är det bra att då och då fråga sig vilka drömmar man har. Och sen sätta konkreta mål för hur man kommer dit. Först då är man på väg att förverkliga dem.
Se där en Dr Phil-lektion light!

/Lina

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Frilansvardagen, Inspiration

Kommentarer inaktiverade.