Peptalk vid lunchbordet

GÄSTBLOGG: Mina arbetskollegor är fantastiska och ovärderliga. När vi åt lunch idag klagade jag över alla jobbiga redaktörer som inte ens bemödar sig att svara och tacka nej till frilansförslag. Efter ett par veckor med mycket vab hade jag hamnat i en situation där jag hade skickat iväg många olika förslag till ännu fler tidningar utan att hinna följa upp dem. Nu kändes det som att det hade gått för lång tid att ringa/mejla redaktörerna och påminna dem.

Men efter gnäll kommer solsken. När ilskan hade lämnat kroppen hamnade vi i slutsatsen att man så klart ska följa upp förslagen och kräva ett svar. Sagt och snart gjort och ett par timmar senare hade jag i princip sålt in ett reportage som antagligen kommer att täcka 5-6 månaders hyra för ett delat rum här på vår frilansbyrå. Det är en bild av, för att tala företagsekonomi, hur mycket man tjänar på att investera i arbetsmiljön. Men vid sidan av de rent ekonomiska fördelarna av att sitta tillsammans med andra kollegor vinner man såklart mycket annat: Vänner, kollegor att bolla idéer med, kollegor att prata av sig med, kollegor att fika med och så vidare.

Så här ursäktade sig för övrigt redaktören: ”Ja, så kan det gå ibland att man inte hinner svara på allt på direkten. Problemet är nog att man fastnar i en fundering, t ex kring förslaget, och så ringer det osv.”

Tips: Kolla på Frilansjournalistens och Journalistens anslagstavlor för att hitta lediga platser på frilansbyråer.

/Carl-Magnus Höglund

Carl-Magnus är frilansjournalist och har ett delat arbetsrum på Frilansarna.
Mer om Carl-Magnus hittar du på hans hemsida.

Lämna en kommentar

Filed under Frilansvardagen, Gästbloggar

Kommentarer inaktiverade.